Jätä soittopyyntö
 

Miksi HD-kanavat eivät näy omakotitalossa?

Teräväpiirtolähetyksiä lähetetään sekä VHF- että UHF-kanavilla, paikkakunnasta ja lähetysasemasta riippuen. Etäisyydestä  ja lähetystehosta johtuen VHF- ja UHF-signaaleissa saattaa olla suuriakin tasoeroja. Molemmille taajuusalueille tarvitaan erilliset antennit, jotka asennetaan eri ilmansuuntiin.

Joskus tasojen säätö sekä häiriöiden korjaaminen vaatii myös aluekohtaisilla tasonsäädöillä varustetun mastovahvistimen, vaimentimia, päästö- tai estosuodattimia. Tasoeroista seuraa myös tilanteita, joissa mastovahvistinta tarvitaan vain toiselle antennille.

Jos muun radioliikenteen tukiasema (esim. MobiiliTV, Virve, GSM, @450 jne.) on vastaanottimesi läheisyydessä, saattaa kuvahäiriön estäminen vaatia myös estosuotimen asentamista laajakaistaisen mastovahvistimen sisäänmenoon.

Häiriöiden korjaus:

Easyasennuksen ammattilainen tekee tarvittavat mittaukset, ja selvittää teräväpiirtokanavien vastaanottamiseen liittyvien häiriöiden syyn nopeasti ja luotettavasti.

Aihealueen muita kysymyksiä:

» Miten varmistun siitä, että TV tai digiboksi vastaanottaa HD-lähetyksiä?» Miten selvitän, onko kotitalouteni DNA:n teräväpiirtoisten antennilähetysten näkyvyysalueella?» Soveltuuko vanha VHF-antennini DNA:n teräväpiirto-signaalin vastaanottamiseen?» Mitä teräväpiirtolähetykset ovat?» Miksi vain osa HD-kanavista näkyy omakotitalossani?» Mikä on HD-televisio?» Miksi HD-kanavien katsomiseen tarvitaan uusi VHF-alueen TV-antenni?» Voiko EasyAsennuksen tekemästä TV-antennin asennuksesta saada kotitalousvähennyksen?