Jätä soittopyyntö
 

Miksi HD-kanavien katsomiseen tarvitaan uusi VHF-alueen TV-antenni?

Teräväpiirtolähetyksiä lähetetään sekä VHF- että UHF-kanavilla, lähetysasemasta ja paikkakunnasta riippuen. Etäisyydestä ja lähetystehosta johtuen VHF- ja UHF- signaaleissa saattaa olla suuriakin tasoeroja. Molemmille taajuusalueille tarvitaan erilliset antennit, jotka asennetaan eri ilmansuuntiin. Tasojen säätö tai häiriöiden poistaminen saattaa vaatia myös aluekohtaisilla säädöillä varustetun mastovahvistimen, vaimentimia sekä päästö- tai estosuodattimia.

Useimmissa laadukkaissa mastovahvistimissa on aluekohtaiset tulot ja säädöt. Jos muun radioliikenteen tukiasema (esim. MobiiliTV, Virve, GSM, @450 jne.) on vastaanottimesi läheisyydessä, saattaa kuvahäiriön estäminen vaatia myös estosuotimen asentamista laajakaistaisen mastovahvistimen sisäänmenoon.

VHF-antennin asentaminen

Käytä antennialan ammattilaista uuden antennin valitsemassa ja suuntaamisessa, jotta saisit HD-kuvalle optimaalisen näkyvyyden.

Aihealueen muita kysymyksiä:

» Miten varmistun siitä, että TV tai digiboksi vastaanottaa HD-lähetyksiä?» Miten selvitän, onko kotitalouteni DNA:n teräväpiirtoisten antennilähetysten näkyvyysalueella?» Soveltuuko vanha VHF-antennini DNA:n teräväpiirto-signaalin vastaanottamiseen?» Miksi HD-kanavat eivät näy omakotitalossa?» Mitä teräväpiirtolähetykset ovat?» Miksi vain osa HD-kanavista näkyy omakotitalossani?» Mikä on HD-televisio?» Voiko EasyAsennuksen tekemästä TV-antennin asennuksesta saada kotitalousvähennyksen?