Jätä soittopyyntö
 

Soveltuuko vanha VHF-antennini DNA:n teräväpiirto-signaalin vastaanottamiseen?

Omakotitaloissa ja kesämökeillä käytössä olevat vanhat VHF-antennit ovat jo lähes 10-20 vuotta vanhoja, ja täten käyttöikänsä lopussa. VHF-tekniikalla on aiemmin vastaanotettu vuonna 2001 loppuneita, analogisia TV-lähetyksiä Digitan antenniverkossa.

Vanhojen VHF-antennien signaalin vastaanottokyky on heikentynyt merkittävästi iän, kosteuden ja korroosion vaikutuksesta. Nämä tekijät aiheuttavat TV-kuvan häiriöitä.

Uusien HD-kanavien vastaanottamiseen tarvitaan käytännössä uusi tehokas VHF-antenni sekä antennivahvistin. Näin menettämällä varmistat korkealaatuisen kuvayhteyden myös heikoissa sääolosuhteissa.

Aihealueen muita kysymyksiä:

» Miten varmistun siitä, että TV tai digiboksi vastaanottaa HD-lähetyksiä?» Miten selvitän, onko kotitalouteni DNA:n teräväpiirtoisten antennilähetysten näkyvyysalueella?» Miksi HD-kanavat eivät näy omakotitalossa?» Mitä teräväpiirtolähetykset ovat?» Miksi vain osa HD-kanavista näkyy omakotitalossani?» Mikä on HD-televisio?» Miksi HD-kanavien katsomiseen tarvitaan uusi VHF-alueen TV-antenni?» Voiko EasyAsennuksen tekemästä TV-antennin asennuksesta saada kotitalousvähennyksen?