Jätä soittopyyntö
 

Voiko Easyasennusliikkeen tekemästä tv-antennin asennustyöstä tehdä kotitalousvähennyksen?

Kyllä , Easyasennusliikkeen tekemästä antennin asennustyöstä voit tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen.

Antenniasennustyön kotitalousvähennys lyhyesti

Kotitalousvähennys (2012) on verotuksessa tehtävä vähennys. Kotitalousvähennystä saa kotona teetetystä työstä. Enimmillään kotitalousvähennyksen suuruus on 2000 € henkilöä kohden. Samassa taloudessa asuvalle pariskunnalle tämä tarkoittaa jopa 4000 € veroetua. Vähennykseen oikeuttaa tavanomainen kotitalous-, hoiva- tai hoitotyö sekä asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö.

Kotitalousvähennystä saa myös kotitalous-, remontti- tietotekniikka ja antenniasennus töistä, jotka tehdään henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajanasunnolla. Henkilön on kuitenkin maksettava itse kustannukset, jos hän haluaa vähennyksen omaan verotukseensa. Vanhemmat tai isovanhemmat eivät voi niitä tällöin maksaa.

Kuinka paljon kotitalousvähennystä saa tv-antennin asennustyöstä?

Kotitalousvähennys on 45 % tehdystä antenniasennus työn osuudesta, jos työn on tehnyt ennakonperintärekisteriin merkitty yritys. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöä kohden. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuodessa on 2000 euroa henkilöä kohden. Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain antenniasennustyön osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista.

Mahdollisia lisätietoja TV-antenniasennuksen kotitalousvähennyksestä saat verohallinnon sivustolta www.vero.fi