Jätä soittopyyntö
 

Miten valitaan tehokas antenni omakotitaloon?

Vielä jonkin aikaa näkyvien SD-kanavien vastaanotto edellyttää UHF-antennia, joka kattaa kanavat 21–69. HD- eli teräväpiirto-lähetykset lähetetään VHF- ja UHF-taajuuksilla, kanavilla 5–12 (VHF) sekä 21–60 (UHF).

TV-antennin suuntakuviolla on merkitystä poikkeuksellisten sääolosuhteiden ja niin sanottujen radiokelien vaikutuksen minimoimisessa sekä silloin, kun useampi lähetysasema lähettää ohjelmaa samalla taajuudella. Suuntakuvio on sitä parempi, mitä voimakkaat tehot ja vahvistukset antennissa on.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan riittämätön antenni aiheuttaa ongelmia TV-kuvan laadussa, ja vaatii suurempaa lisätehoa antennivahvistimelta. Valinnassa kannattaa käyttää asiantuntevaa asennusliikettä, joka pystyy kenttävoimakkuusmittarin avulla valitsemaan omakotitaloon oikeantyyppiset ja riittävän laadukkaat antennit.

TV-antennin hinta ja laatu

Teknisiltä ominaisuuksiltaan riittämätön halpa ja edullinen antenni useasti aiheuttaa ongelmia tv-kuvan laadussa, sekä lisää tarvetta antennivahvistimen lisäykseen.  Antennin valinnassa kannattaa käyttää asiantuntevaa antenniasennusliikettä, joka kentänvoimakkuusmittalaitteilla pystyy valitsemaan
omakotitaloon oikeantyyppiset ja laadultaan riittävät antennit. Osta Easyasennus verkkokaupasta »

Aihealueen muita kysymyksiä:

» Miksi TV-kuva pätkii ja pikselöityy?» Miksi vain osa TV-kanavista näkyy?» Miten omakotitalon TV-antenni suunnataan ja sijoitetaan oikein?» Miten oikeantyyppinen antennivahvistin valitaan?» Miten todetaan,että omakotitalon antennivahvistin on vioittunut? » Miten omakotitalon antennimasto asennetaan oikein?